ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΡΑΣ

Το όνομα Elxis είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Γαβρά. Ο Γιώργος Γαβράς γεννήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1969. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο λύκειο Βριλησσίων και στην συνέχεια σπούδασε τεχνικός ηλεκτρονικών συστημάτων. Αφού υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό, εργάστηκε ως τεχνικός συστημάτων ασφαλείας, ως συντονιστής συντήρησης ηλεκτρονικών συστημάτων και ως υπεύθυνος πωλήσεων σε διάφορες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης, έχει συνεργαστεί με το τμήμα ασφαλείας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου ως σύμβουλος συστημάτων ηλεκτρονικής επιτήρησης. Η παρούσα του επαγγελματική δραστηριότητα περιστρέφεται γύρω από την Πληροφορική και τις εφαρμογές της σε συστήματα ασφαλείας και επιτήρησης.

Το μεγάλο πάθος του Γιώργου είναι η καλλιτεχνική μουσική δημιουργία και έκφραση. Έτσι, παράλληλα με τις κύριες επαγγελματικές του ασχολίες, παρακολούθησε εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών και σεμινάρια πάνω στην ηχοληψία και την επεξεργασία ήχου, ενώ εργάστηκε σε μια πλειάδα νυχτερινών κλαμπ και ραδιοφωνικών σταθμών τοπικής εμβέλειας, ως μουσικός σύμβουλος, τεχνικός ήχου και υπεύθυνος προγράμματος. Ταυτόχρονα, αφιερώθηκε στην ενορχήστρωση και ψηφιακή επεξεργασία πρωτότυπων μουσικών συνθέσεων. Το όνειρο του είναι στο άμεσο μέλλον να ασκήσει αποκλειστικά το επάγγελμα του μουσικοσυνθέτη.

Η καλλιτεχνική δημιουργία του Γιώργου Γαβρά εστιάζεται στην μουσική Techno, Electronica και Trance. Οι συνθέσεις του αντλούν επιρροές και έμπνευση από την μουσική σκηνή της δεκαετίας του 80 και από την γενιά ηλεκτρονικής μουσικής της δεκαετίας του 70. Είναι νοσταλγικές αλλά και σύγχρονες, καλλιτεχνικά άρτιες και προσεγμένες. H ακουστική τους αίσθηση σε συνδυασμό με την ηχητική τους ποικιλομορφία τις καθιστούν πάντα επίκαιρες και προσφιλείς. Το τελικό αξιόλογο αποτέλεσμα είναι αβίαστο και αναμενόμενο, αφού για τον Γιώργο Γαβρά η μουσική δεν είναι απλά ένα βιοποριστικό επάγγελμα, αλλά πάθος, ευκαιρία για κοινωνική αλληλεπίδραση και ένας τρόπος έκφρασης των ανησυχιών, των προσδοκιών και των επιδιώξεών του.

Ο Γιώργος Γαβράς έχει συνθέσει μέχρι σήμερα πάνω από 250 αξιοσημείωτα κομμάτια ηλεκτρονικής μουσικής. Οι πρώτες του κυκλοφορίες υλοποιήθηκαν με την βοήθεια του δισκοπωλείου Discobole και της δισκογραφικής εταιρίας Sony Music το 1996 (Ultramundane Magma – συλλογή “Trance Experience 1”) και το 1997 (Prismatic – συλλογή “Trance Experience 3”). Το 1998 και 1999 κυκλοφόρησε δύο ακόμα κομμάτια στις συλλογές “Regroovable Market” ( 5fth Element) και “Cool Calm And Collected” ( Cyclotron). Το 2013 εξέδωσε τρία E.P.’s σε συνεργασία με την δισκογραφική εταιρία “Kamrani Records” και ένα ακόμη σε συνεργασία με την δισκογραφική εταιρία “Electro Call Records”. Οι συνθέσεις του έχουν αποσπάσει θετικές κριτικές και ευμενή σχόλια τόσο από το κοινό, όσο και από μουσικά περιοδικά.

Το 2013 κυκλοφόρησαν τρία E.P.s. Το 1o E.P. “Electric Clouds” κυκλοφόρησε στο Beatport, το I -Tunes,το Amazon και σε άλλα Digital Stores, στις 25-06-2013 από την Kamrani Records.

Λίστα Κομματιών:

1.Crystal Clouds (Original Mix)

2.Cosmic Particles (Original Mix)

3.Emeradus (Original Mix)

4.The Outpost (Original Mix)

Το 2ο E.P. “Chemical Tunes” κυκλοφόρησε στις 13-12-2013 από την Kamrani Records.

Λίστα Κομματιών:

1.Dreamtopia (Original Mix)

2.Name It (Original Mix)

3.Old Style (Original Mix)

4.The Power X (Original Mix)

5.Voyager 4 (Original Mix)

Το 3ο E.P. “Holographic Shapes” κυκλοφόρησε στις 30-06-2014 από την Kamrani Records.

Λίστα Κομματιών:

1.Brain Signals (Original Mix)

2.Ceptonic Aurora (Original Mix)

3.Certain Moments (Original Mix)

4.Frozen Shadows (Original Mix)

5.Kinetic Fields (Original Mix)

Ένα ακόμα E.P κυκλοφόρησε με 4 κομμάτια στις 25-05-2013 από την Electro Call Records.

“Cosmic Enviroments” E.P.

Λίστα Κομματιών:

1.Cosmic Enviroments (Original Mix)

2.Photonic (Original Mix)

3.Same Old Memories (Original Mix)

4.The Archive (Original Mix)

Το 2015 ο Γιώργος Γαβράς δημιούργησε το δικτυακό τόπο elxisproject.gr για την προώθηση της καλλιτεχνικής του δημιουργίας και συνεχίζει να δουλεύει συναρπαστικές παραγωγές σ’ ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρονικής μουσικής. Οι κυριότερες συνθέσεις του, πολλές από τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε μέσω Paypal, αναφέρονται στο ευρετήριο συνθέσεων. Η μουσική του Γιώργου Γαβρά είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι σε έναν αισθησιακό κόσμο που αξίζει να εξερευνήσετε και να εκτιμήσετε.